top of page

Noors Koor laat theater zingen met Houtense Koren op Hemelvaartsdag

 

Donderdag 29 mei vindt er een speciale korenconcert plaats in het theater aan de slinger.  Om 20:00 treden er 3 koren op, waarvan het koor “Alt for Damene” uit Bergen, Noorwegen. De andere koren zijn popkoor Mixsing en popkoor Pop n Chorus, beide koren zijn uit de stal van Emily van Orsouw, zangdocente aan het Houtens muziek Collectief. Dit optreden kan plaatsvinden dankzij de “Reuring in de Foyer” van het Theater aan de slinger, die leuke initiatieven een kosteloos podium aanbiedt. Het concert is vrij toegankelijk.

 

Het intiatief van het gezamelijke concert kwam van de Nederlandse Marian Flick, die al enige tijd in Noorwegen woont en al enige tijd lid is van het Noorse dameskoor. Omdat het koor regelmatig meezingt aan festivals en het buitenland al vaker heeft bezocht voor optredens, was Nederland een logische optie. Emily van Orsouw, niet vies van een leuke organisatorische uitdaging, greep dit initiatief met beide handen aan en in samenwerking met “Reuring in de Foyer” van het theater aan de slinger werd een nieuw initiatief geboren!

 

Beide Houtense koren zingen popsongs van nu bijv. All of me van John Legend en Hey soul sister van Train, en van langer geleden, zoals de evergreen California dreaming en Sweet dreams van The Eurithmics.  Het Noorse koor zingt vooral Scandinavische 'folk songs', popmuziek en madrigalen en staat onder leiding van dirigente Felicity Rinde.

Ieder koor treed zo’n 20 minuten tot een half uur op en Marian Flick zal nog een verrassende circelsong instuderen met alle koren die ter plekke uitgevoerd zal worden.

Iedereen die geinteresseerd is in een gevarieerde zangavond is welkom om te komen luisteren; de entree is gratis.

De deuren gaan om 19:45 open en het concert zal om 20:00 beginnen.

 

Hieronder wat meer informatie over de koren:

 

 

 

 

 

 

Alt for Damene

Alt for Damene - Alles voor de Dames - is, zoals de naam al zegt, een vrouwenkoor. We komen uit Bergen: niet Bergen-binnen of Bergen-buiten, maar Bergen 'boven' aan de westkust van Noorwegen. We hebben momenteel 24 leden, 20 daarvan komen naar Houten.

 

Ons koor bestaat al behoorlijk lang. Ons 20-jarig jubileum hebben we gevierd met een concert met een big band en ons repertoir bestond op dat concert uit big band evergreens. Voor ons 25-jarig jubileum werkten we samen met een jazzcombo met voor ons een meer jazzy repertoir. Verder zingen we Scandinavische 'folk songs', popmuziek en madrigalen.

 

We hebben deelgenomen aan koorfestivals, en gezongen bij Nieuwjaarsconcerten, bruiloften en promoties. Iedere herfst organiseren we een koorcafé, waar we andere koren en solisten uitnodigen en waar veel koffie en taart verorberd wordt.

 

Sinds een jaar of 10 reizen we ook naar het buitenland. Amsterdam, Riga en Erfurt hebben we al bezocht en we kijken er naar uit om dit jaar Houten bij Utrecht te bezoeken.

 

Onze dirigent heet Felicity Rinde.

Popkoor Mixsing

Popkoor Mixsing is een gemengd koor (vandaar de naam Mixsing) dat nu zo'n jaar of 5 bij elkaar is. Het koor bestaat uit zo'n 25 man/vrouw en ze voeren vooral 3 stemmige popnummers uit. De arrangementen zijn bijna allemaal van dirigente Emily van Orsouw zelf. 

Het koor treed regelmatig op met als hoogtepunt de kerstoptredens bij "kerst met koren" op Het Rond in Houten. Ook zie je ze regelmatig op leerlingenuitvoeringen van het Houtens MuziekCollectief in het Theater aan de Slinger, en doet een delegatie regelmatig mee met het Zangcafe. Ook doen ze dit jaar weer mee met het korenfestival in november, waar ze de vorige keer erg veel plezier aan hebben gehad. 

Mixsing is gezellig, maar ook gefocust en energiek. 

 

Pop 'n Chorus

 

Pop n Chorus bestaat nu zo'n 6 jaar en bestaat uit 12 leden. Dit gemengde koor is een klein koor en misschien ook beter te omschrijven als een "vocal-group" Het koor wil ook graag zo klein blijven vanwege het persoonlijk karakter van het koor, en omdat het meerstemmig zingen voor hen uitdagender is in een kleine formatie. 

Het koor heeft in 2012 een eigen musicalproductie op poten gezet. Met zelf geschreven verhaal en decorstukken, en songs uit het bestaande poprepertoire van het koor. De Titelsong " kosten koper" is zelfgeschreven door een koorlid.

De musical was een groot succes en daarom is het koor van plan om in 2015 een nieuwe voorstelling in een kleine setting te spelen. Het koor is op dit moment druk met repertoire-keuze bezig.

De songs die op 29 mei ten gehore worden gebracht hebben te maken met het thema " Dromen doe je zo". 

bottom of page